info@esmavamprica.com +387 61 730 999

Mlađi brat

April 12, 2016
No Comments

Mlađi brat

Srce mlađeg brata je hrabro, ali kuca plahovito i uznemireno, kao što kuca srce preplašenog zeca. Kad ste blizu možete ga i čuti. Zastanete li na tren osjetit ćete nježnu brižnost, dok vam priča glasom djeteta.

Mlađi brat vam se uvijek plaši mraka, vjetrova, velikih kamiona i aviona te strašnih priča.

Mrak se prišunja iza njegovih leđa baš tad kad brat pođe spavati. Postaje sve gušći i snažniji, steže misao i ne da joj osmijeh za laku noć. A vjetrovi tek, uh djeco da vam i ne pričam. Kada zapuše sjeverac mlađi brat osjeti zebnju i dolazak hladnih sivih oblaka punih ledene kiše. Njegovo dječačko srce brižno treperi dok zahuktali motori prolaze pored njega. Strašne priče ga uznemre da ga nešto presiječe poput hladne sablje po stomaku.

Ali…hajdemo sad unatrške!

Mrak se plaši mlađeg brata, vjetrovi se plaše, kamioni i avioni, svi se oni plaše mog brata.

Mlađi brat ima jednu neobičnu neisprišanu i neispjevanu lijepu baš lijepu pjesmu. Pjesmu nad pjesmama. On kad tu pjesmu pjeva mrak se pretvara u dan. U dan koji miluje svojim njeđnim satima svilene svjetlosti. Vjetrovi donose radosti i otklanjaju tugu. Siju sjeme srećnog šivota na sve strane. Šibaju strah koji ustupa mjesto volji za igrom. Kamioni i avioni su samo igračke u rukama zaigrane djece.

I brat i mrak i vjetar i brat i kamioni i avioni i strašne priče svi, svi se oni plaše, jer brat ima jednu sestru da je čuva pjesmom za sva vremena.