info@esmavamprica.com +387 61 730 999

O autorici

April 10, 2016
No Comments

Prof. Esma Kapetanović

Prof. Esma Kapetanović

Esma Kapetanović druži se sa djecom u školi, punih 27 godina. Ima mnogo svojih drugara različitih genarecija. Ima veliki repertoar ili „kofer strategija“ da izmami osmijeh, svakom dijetetu dok ga uspješno Podučava, Preusmjerava ili samo Podsjeća. Ona od djece često uči, kako se przo pomiriti, kako se brzo zaigrati, kako nevino i mekano zagrliti prijatelja.
Rođena je 13. 10. 1966. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina.
Osnovnu školu te Gimnaziju Meša Selimović završava u svom rodnom gradu. Studij započinje u Tuzli, a završava u Sarajevu. Profesor je Bosanskog jezika i Profesor Razredne nastave.
Dolaskom reformi u obrazovni sistem, krajem devedesetih i
početkom ovog milenija, proputovala je mnoge zemlje aplicirajući i radeći na mnogim projektima.
Izgradnja mreže mira- JICA Japan
Tematsko planiranje-Itlija
Saradnja zemalja i škola u tranziciji-Njemačka
Književnost i pripovjedanje u nastavi-Austrija
te brojinm drugima projektima SbS-a odnosno COI-a, veliki dio Soroševih projekata, kao i Federalnog i Kantonalnog Ministarstva Obrazovanja kulture i sporta BiH. 

Pišem o Djeci i za Djecu. Inspirisana sam uvijek njihovim radosnim osmijehom, njihovim povjerljivim razgovorima, njihovim igricama, filmovima, crtićima, dječijim pjesmama, zgodama i nezgodama njihovog odrastanja. Sve su to komponente kojima ih motiviram za rad na času. Sve moje priče nastale su kao motivacione priče pomoću kojih ih uvodim u svijet nauke.
Neostavrena želja: „Napisati roman na staroj Remington mašini u staroj kamenoj kući na obali mora“.